Coasă electrică pentru gazon – Trimmer

Trimmer Coasă electrică

Acest articol se adresează celor pentru care spațiul verde din jurul casei și întreținerea sa reprezintă mai mult decât o activitate plăcută. Este pentru cei care prețuiesc natura și înțeleg importanța unei oaze de relaxare aproape de casă. Tu ești unul dintre ei?

Coasele electrice sau trimmerele sunt, din punctul de vedere al modului de funcționare, chiar mai simplu de folosit decât o coasă clasică. Dacă pentru o coasă tradițională cu lama lungă și mâner de lemn este nevoie de antrenament, folosirea unei coase electrice e atât de simplă încât poate fi folosită chiar și de copii.

Funcționarea și utilizarea trimmerului

Principiul  de funcționare este cât se poate de simplu. Un fir de nailon prins de un rotor se învârte în jurul acestuia. Viteza cu care acesta se învârte face ca firele de iarbă să fie secerate cu foarte multă precizie. Este la fel de precis ca o mașină de tuns iarba (link afiliat către eMAG.ro) tradițională, cu sac, dar mult mai ușoară și mai manevrabilă.

Pentru că o coasă electrică este atât de ușor de manevrat și datorită dimensiunilor sale reduse, aceasta se potrivește foarte bine pentru spațiile verzi cu dimensiune mică sau medie – maximum 200 de metri pătrați.

De asemenea, probabil că ai observat în oraș lucrători de la Administrația Domeniului Public care au în dotare asemenea trimmere. Motivul pentru care ei le folosesc este faptul că au acces în zonele aglomerate, în care este nevoie de precizie. O coasă electrică poate tunde iarba de lângă un gard, de sub arbuști sau poate pătrunde în jurul plantelor sensibile, fără să deterioreze tulpina acestora.

Tipuri de trimmer

Ca să poți alege mai ușor ceea ce ți se potrivește, voi face o scurtă clasificare  a trimmerelor electrice, în funcție de caracteristicile cele mai importante ale unei coase electrice. Cele mai importante două caracteristici ale unui trimmer sunt: puterea și diametrul de tăiere.

Cred că e clar pentru tine de ce este importantă puterea. Cu cât trimmerul are o putere mai mare, cu atât poate cosi plante mai groase și mai rezistente. Dar o dată cu o putere mai mare, vine și un consum mai mare de energie electrică. Așadar, gândește-te bine. Ai de gând să tunzi gazon, sau vrei să-ți folosești trimmerul pentru alte munci agricole? Pentru gazonul din jurul casei este suficient un trimmer mai mic, de 250 W, în timp ce pentru o activitate intensă, ca de exemplu în grădină, va fi nevoie să ai un trimmer de cel puțin 500 de W.

Diametrul este mai puțin important pentru un grădinar amator sau pentru cineva care ține la frumusețea casei sale. În esență, cu cât firul de nailon este mai lung, cu atât diametrul de tăiere al coasei electrice este mai mare. Mai departe, cu cât diametrul este mai mare, cu atât acoperi întreaga suprafață cu mai puține mișcări și deci, într-un timp mai scurt. Această caracteristică e importantă mai ales pentru profesioniști sau pentru cei care au de îngrijit o suprafață considerabilă de spațiu verde.

Marca trimmer-ului: Pe piața din românia de astfel de unelte pentru amatori sunt, mai mult sau mai puțin, trei mărci care sunt comercializate intensiv: Trimmere Bosh, Trimmere Skill, Trimmere Einhell și Trimere Skil (link afiliat). Eu m-am documentat înainte să cumpăr  și în cele din urmă am ales Modelul Black & Decker GL350 de pe eMAG. Deși am oamenii de pe forumuri au lucruri bune de spus și despre marca Einlell.

Trimmer Black&Decker GL350

 

Prețurile Trimmerelor

Dacă trimmerele profesionale sau cele cu acumulatori au prețuri care ating și chiar depășesc uneori 1000 de Lei, eu recomand amatorilor să se gândească la o coasă electrică ca la o soluție ieftină de îngrijire a gazonului. Prețurile pornesc de la 100 de lei și ajung la 350 – 400 de lei.

Tot ce depășește suma asta este adresat celor care fac din tunsul gazonului o meserie sau celor care au nevoie de o unealtă agricolă și nu de una pentru bricolaj.

Îți recomand să studiezi oferta de trimmere a celor de la eMAG, pentru că sunt – probabil – cel mai de încredere magazin online din România. Și dacă ai timp, te poți uita la trimmerele disponibile pe Maller.ro prin intermediul magazinelor noastre partenere.

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *