Mașinile de făcut pâine acasă

Încă de la începutul lui 2012 s-a vehiculat informația că pâinea produsă în România este plină de E-uri. Reprezentanții A.N.P.C. au sesizat că producătorii de produse de panificație din România apelează la introducerea în rețeta pâinii a unor aditivi alimentari pentru a oferi un aspect și un gust aparte, diferit de cel al pâinii de casă.

Gândul.info a specificat chiar numărul de aditivi alimentari pe care îl conține pâinea.

Lăsând de-o parte eventualele exagerări ale presei, suntem totuși conștienți de practica producătorilor de panificație. Tocmai de aceea un lucru bun pe care cei ce vor o alimentație sănătoasă îl pot face este să recurgă la alternativă.

De ceva vreme apar în rândul electrocasnicelor de pe rafturile supermarketurilor mașini de copt pâine. Care ar fi avantajele? În primul rând rețeta e a ta. Nu adaugi aditivi, nu strecori E-uri, iar igiena procesului de producție ține doar de tine. Un alt avantaj care nu este specificat de retailerii de electrocasnice, cunoscut însă de cei ce au consumat deja pâine produsă astfel, ține de faptul că este mai hrănitoare. Adică o felie de pâine facută acasă poate substitui jumătate de franzelă cumpărată. În plus, poți face la fel de bine cozonac, chec și așa mai departe.

Sunt, totuși și câteva dezavantaje. Primul care ne vine în minte este timpul de producție al unei pâini. Durează între o oră și jumătate și 3 ore, iar consumul de curent nu este nesemnificativ. Ar mai fi de menționat că lipsa aditivilor reduce și timpul în care pâinea se poate strica.

Totuși, mașina de facut pâine este economică, însă, mult mai important decât asta, îmbunătățește calitatea alimentației tale.

IMG_2052 (Medium)

Așa arată rezultatul. Sursa: http://teo13.ro/

 

 

Mai jos găsiți câteva magazine online de unde puteți cumpăra astfel de mașini.

Mașini de copt pâine de la Marketonline.ro (link afiliat)

Mașini de copt pâine de la Altex.ro (link afiliat)

Mașini de copt pâine de la Evomag.ro (link afiliat)

Mașini de copt pâine de la Flanco.ro (link afiliat)

Mașini de făcut pâine de la eMag.ro (link afiliat)
Echipa Maller.ro recomandă Masina de paine Moulinex Homebread OW1101, 600W, 900g, 12 programe. (link afiliat)


Posted

in

, ,

by

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *