Cel mai bun router de apartament: TP-LINK TL-WR720N

Am testat Routerul TP-LINK TL-WR720N și ne-am decis: Acesta este, probabil cel mai bun router pentru un apartament. Vezi mai jos ce ne-a plăcut la el.

În primul rând, acesta este un router de apartament. Ceea ce înseamnă că nu se pretează pentru utilizare intensivă, cu multe device-uri conectate simultan, așa cum se întâmplă într-un birou sau într-un loc public. Și mai mult decât atât, este un router de apartament pentru că face exact ce îi spune numele: Routează pachetele de internet într-o rețea locală.

Maller.ro recomandă eMAG (link afiliat) pentru achiziționarea produselor electronice, în special datorită respectului față de clienți pe care l-au arătat. În plus, la eMAG am găsit cel mai bun preț pentru el: 59.99 Lei, redus de la 79.99 Lei.

Pro

Îl folosesc de aproape trei luni și nu s-a blocat niciodată. Din punctul meu de vedere aceasta e cea mai mare problemă a unui router, mai ales a unui router ieftin. Cu WR720N nu am avut niciodată problema asta. Mi s-a întâmplat la un moment-dat să nu am acces la internet vreme de câteva zeci de secunde după ce mă conectam la rețeaua locală, dar se poate rezolva setând routerul să nu se mai deconecteze de la conexiunea PPPoE a RDS, atunci când nu este folosită.

Se configurează foarte ușor, mai ales pe rețeaua RDS. Vine însoțit de un CD care te ghidează pas cu pas pentru conectarea cablurilor. Apoi îți solicită introducerea userului și parolei și asta este tot. Funcționează!

Viteza de transfer poate părea mică la prima vedere. Există routere capabile de 300 Mbps, iar TL-WR720N suportă maximum 150 Mbps. Totuși, un calcul scurt, indică faptul că viteza maximă de transfer este de 18,75 MB/s. Adică mult mai mult decât îți permite un furnizor de internet obișnuit sau mult mai mult decât viteza maximă de scriere a multor HDD-uri. Această diferență se simte doar în momentul în care mai multe dispozitive conectate prin wireless descarcă simultan fișiere de mari dimensiuni.

Design-ul discret, fără antene externe îl fac potrivit pentru cei care n-au nevoie de o rază de acoperire exagerat de mare. Ca să vă faceți o idee, prin 2 pereți de beton semnalul indicat de Windows pierde doar o liniuță față de punctul maxim.

Semnal Router TP-LINK TL-WR720N

Contra

Are doar două porturi de LAN. Adică poți conecta prin intermediul unui cablu de rețea maximum două dispozitive. Dacă ai mai multe, va trebui să le conectezi pe Wireless.

Routerul vine cu un cablu de rețea pentru a-l putea configura cu ajutorul CD-ului, deși e destul de deranjant că lungimea acestuia este de doar 1 metru.

Sigur că nu te poți aștepta la așa ceva la banii ăștia, dar un port USB ar fi fost mai mult decât binevenit pentru mine.

Prețuri

TP-LINK TL-WR720N poate fi găsit în acest moment (1 Februarie 2013) la ofertă, pe eMAG: 59.99 Lei (link afiliat)


Posted

in

by

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *