Asus U36SG – Ultraportabil performant la preț mic

Am testat vreme de câteva zile ultraportabilul Asus  U36SG-RX007D (laptopul nu mai face parte din oferta eMAG, dar îți recomandăm câteva alternative la fel de performante – Click Aici!), un netbook de 13.3 inch foarte subțire, extrem de ușor și impresionant din punct de vedere al performanțelor. În plus, eMAG îl are la reducere, pentru doar 2199.99 Lei. În continuare vei vedea ce părere mi-a făcut câtă vreme m-am jucat cu el.

Când mă gândeam la notebook-uri de 13.3 îmi venea instantaneu în cap Asus Eee PC-ul acela sinistru, de buzunar, adresat masochiștilor. De fapt, nici nu prea consideram netbook-uri ceva sub 15.6. Deh, fiecare cu păsăricile lui.

Asta până când prietena mea și-a ales în cele din urmă modelul ăsta după o lungă serie de căutări și consultări cu expertul în laptopologie (adică eu). Avea nevoie de ceva ușor, pe care să-l care la facultate sau de care să nu tragă în drum spre casă și pe care să-l poată folosi în autocar.

Am fost surprins să văd că te poți totuși uita la ecranul său fără lupă, ba chiar poți sta liniștit la un film la mai mult de doi metri de de el. Dar hai să vedem, ca la orice review ce puncte tari și puncte slabe are Asus U36SG.

Puncte tari

Procesorul dual core cu 4 threaduri Intel Core i5 de 2500 Mhz nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind suficient pentru toate programele uzuale sau jocurile de ultimă generație. Și pentru că tot am adus vorba de jocuri, placa video dedicată Nvidia Geforce 610M, este mai rapidă decât principalul concurent din clasa sa – ATI Radeon 7450M. În orice caz, specificațiile tehnice le puteți vedea pe pagina eMAG. Eu nu m-am jucat decât Flat Out 2, așadar nu aș putea spune mai mult despre performanțele ultraportabilului în privința jocurilor.

Asus U36SG demonstrază că este într-adevăr ultraportabil când vine vorba de performanțele bateriei și dimensiuniBateria ajunge să țină chiar și 7-8 ore, în condiții de utilizare normală în aplicații de tip office sau Google Chrome, astfel că poți pleca liniștit la drum sau la o întâlnire fără grija încărcătorului sau a prizelor disponibile. În plus, cele 1,66 kg îl fac alegerea perfectă dacă ești genul de om care se deplasează mult cu geanta pe umăr.

Totuși, faptul că e un laptop mic și ușor nu înseamnă că trebuie să ai degete subțiri ca să poți tasta ceva. Dimpotrivă, lucrul care-mi place cel mai mult la el este că tastele sunt amplasate individual în carcasă, cu un spațiu considerabil între ele. Mai jos, o fotografie.

Asus U36SG Taste
Tastatura Asus U36SG

 

Ultima caracteristică importantă este portul USB 3.0 pe care îl are în partea dreaptă a carcasei. Nu încercați totuși să instalați Windows de pe el, căci lipsa driverelor va duce la o eroare chiar la începutul instalării.

Contra

Dimensiunile compacte își spun cuvântul când vine vorba de sistemul de răcire. Asus U36SG se încălzește destul de tare atunci când placa video dedicată este pusă la treabă, iar un cooler, oricât de ieftin este mai mult decât binevenit dacă ai de gând să-l folosești pentru jocuri sau aplicații mai pretențioase.

Lipsa unității optice. Sigur, este un ultraportabil și e normal să nu aibă așa ceva, dar devine amuzant atunci când găsești în cutia laptopului un CD cu drivere pe care nu-l poți băga niciunde.

Driverul Bluetooth. Dacă ai achiziționat sau ai în plan să achiziționezi acest model, îți recomand cu căldură să renunți la bluetooth și să nu instalezi acel driver. Pe lângă faptul că se încarcă exagerat de greu, grație lui am pățit un BSOD de toată frumusețea la boot.

În rest, laptopul ăsta mic și deștept este o alegere pe care aș face-o dacă nu mi-aș fi luat deja HP-ul de 15.6, impulsionat de Black Friday.

 

Prețuri

Dacă ești interesat de acest produs, recomandăm eMAG, în ciuda prețului cu câțiva lei mai mare. Diferența se simte atât la rapiditate, cât și la condițiile de retur, service și customer care. Asus U36SG la  eMAG costă 2.199.99 Lei (UPDATE: Produsul nu mai face parte din oferta eMAG. Găsești în schimb alternative similare în categoria Ultraportabilelor Asus – Click Aici!)

Alte magazine care au în ofertă acest produs, sunt listate mai jos.

evoMAG are acest laptop în ofertă, însă nu pe stoc: 2.129,77 Lei (link afiliat)

 

 


Posted

in

by

Comentarii

One response to “Asus U36SG – Ultraportabil performant la preț mic”

  1. Ionut Avatar

    Salut.Am achizitionat de curad acest notebook.Intrebarea mea ar fi in legatura cu instalarea sistemului de operare.Se poate instala de pe un unitate cd externa?Nu o sa imi ceara ceva drivere si sa imi dea erori?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *